Meteen naar de content. Meteen naar de navigatie.

Stichting Hart voor Moldavië

Geschiedenis

In de tijd dat de beelden van de kindertehuizen in Roemenië in het nieuws kwamen, werd de voorganger Illie Coada uitgedaagd om eens te gaan kijken in de kindertehuizen in zijn eigen land. Wat hij daar zag, raakte hem zo erg dat hij besloot om een brief te schrijven naar hulporganisaties in heel Europa.

Een oudere Moldavische dame

Sam Zwagerman is een Nederlandse vrijwilliger die reageert op de oproep van Ilie Coada. Hij beseft dat een land dat zo omgaat met zijn kinderen een groot probleem heeft. Zijn christelijke levensvisie en besef dat elk mens behoefte heeft aan aandacht en respect dwingt hem zijn geboorteland uit te gaan en in Moldavië te gaan wonen en werken.

Wat hij daar zag, raakte hem zo erg dat hij besloot om een brief te schrijven naar hulporganisaties in heel Europa.

Stichting Hart voor Moldavië is opgericht in 2002. Sam Zwagerman ging voor het eerst in 1996 naar Moldavië, het armste land van Europa. Samen met zijn vrouw Rodica zet hij zich in voor de Moldavische bevolking. De stichting werd opgericht door Nederlandse contacten van Sam om hen te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De stichting heeft een christelijke identiteit en wil de liefde van Christus uitdragen naar de mensen in Moldavië.