Meteen naar de content. Meteen naar de navigatie.

Aandacht voor elkaar

Hart voor Moldavië

De stichting Hart voor Moldavië is opgericht om bekendheid te geven aan het werk van Sam en Rodica en fondsen te werven voor de verschillende projecten in Moldavië. Door de jaren heen zijn er steeds meer projecten opgezet. Het werkgebied heeft zich uitgebreid van Ţînţăreni naar pleegzorg door het hele land.

Vrolijke kinderenHart voor Moldavië werkt samen met lokale stichtingen in Moldavië. Sam en Rodica stroomlijnen het contact tussen Nederland en Moldavië. De ondersteunde projecten zijn altijd gebaseerd op lokale initiatieven. De projecten hebben een voorbeeldfunctie met regionale uitstraling. De overheid is op de hoogte van de ontwikkelingen en de projecten worden uitgevoerd door zowel betaalde als vrijwillige krachten.

Waar mogelijk wordt zowel in Nederland als in Moldavië samengewerkt met andere hulporganisaties en NGO’s. Hiermee verbeteren we de uitvoering van projecten, werven we meer fondsen en vergroten we het draagvlak van de stichting. We maken waar mogelijk gebruik van de kennis en ervaring van andere organisaties.

Beloningsbeleid

De stichting betaalt een salaris naar lokale maatstaven aan de medewerker(s) in Moldavië. Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor haar werkzaamheden. De met de werkzaamheden gepaard gaande kosten kunnen worden gedeclareerd. De kosten voor een reis (namens het bestuur) naar Moldavië worden nooit uit het stichtingsvermogen betaald. Sam is voor 14 uur per week parttime in dienst van de stichting.