Meteen naar de content. Meteen naar de navigatie.

Stichting Hart voor Moldavië

Corinne Natic-Anbeek

Stichting Hart voor Moldavië werkt sinds begin 2018 samen met Corinne Natic-Anbeek. Corinne is in 1994 uitgezonden naar Moldavië door de Christelijk Gereformeerde kerk in Zwolle en is nog steeds met deze kerk verbonden. Corinne is getrouwd met Anatoli en samen werken zij bij verschillende projecten in de stad Rezina.

Corinne en haar man Anatoli helpen verschillende oudere mensen en arme families in de regio Rezina. Zij hebben een eigen stichting opgericht genaamd Hart voor Rezina. Door het jaar heen hebben zij een aantal kort lopende projecten zoals hout voor de wintermaanden en schooltassen en schoolspullen voor kinderen. Ook zetten Corinne en Tolya zich in voor Next Step. Met dit project helpen zij houden zij zich bezig met begeleid wonen voor de kinderen die inmiddels ouder zijn dan 18. Deze kinderen kunnen vaak niet zelfstandig wonen en worden bij dit project begeleid richting het zelfstandige leven. 

Corinne en haar man Anatoli helpen verschillende oudere mensen en arme families in de regio Rezina

Vanuit Nederland komen regelmatig groepen naar Rezina om bijvoorbeeld te helpen bij het verwerken en verdelen van hout onder ouderen. 

Corinne’ s aanpak kenmerkt zich door een grote mate van enthousiasme en doorzettingsvermogen. Tijdens haar presentaties in Nederland vertelt Corinne zeer beeldend en overtuigend over haar werk in Rezina.